SEO DWF: Conținutul este esențial în strategia unui business

Experiența de peste cinci ani în piață și colaborarea cu peste 120 de magazine online ne-au oferit numeroase insight-uri pentru dezvoltarea unei metodologii prin care să oferim clienților noștri rezultatele dorite din punct de vedere SEO. Astfel, în acest articol ne-am propus să prezentăm principiile pe care le utilizam în cadrul DWF pentru formularea strategiei, cu accent pe una dintre cele mai importante componente: conținutul.
Setarea obiectivului și analiza pieței
O strategie SEO de succes trebuie să pornească de la un obiectiv bine stabilit. Este posibil să îți fi setat ca obiectiv dublarea traficului organic non-brand în 12 luni sau depășirea unui anumit competitor la nivel de vizibilitate. Pornind de la un obiectiv clar și măsurabil, este important ca în următoarea etapă să stabilim potențialul existent printr-o analiză a pieței.
Acest demers pornește de la alcătuirea unei librării de cuvinte cheie relevante pentru business, grupate pe subiecte. Tot în acest pas vom identifica date despre competitori. Având toate aceste informații, vom putea aloca eficient resursele, vom putea investi bugetul în acțiuni care să ne aducă mai aproape de obiectiv și vom determina efortul necesar sau un orizont de timp. Avem în vedere și faptul că obiectivul final al campaniei SEO este creșterea vânzărilor, motiv pentru care este important ca efortul să fie direcționat către categorii de produse la care există o marjă comercială bună, disponibilitate și preț competitiv.
Strategia SEO pentru un magazin online/site de prezentare va include, de obicei, acțiuni pe patru direcții principale:
- tehnic SEO
- conținut
- link building
- monitorizare SEO
Toate cele patru direcții sunt tratate separat de specialiști pe domeniul lor de activitate și au fiecare un aport important în succesul campaniei.
De exemplu, pentru componenta de tehnic SEO, un analist din cadrul DWF va realiza un audit inițial, pentru a identifica probleme de crawling sau indexare, ce pot împiedica Googlebot să acceseze, respectiv să indexeze corect și complet paginile site-ului analizat. Următoarele verificări tehnice se vor referi la aspecte punctuale de optimizare: sitemaps, canonicalizare, tratare filtre, arhitectură website. Tot un specialist se va ocupa de partea de linkbuilding și va identifica cei mai relevanți publisheri pentru un anumit topic, după ce a analizat profilul de linkuri al fiecărui competitor. Și, nu în ultimul rând, este importantă și monitorizarea tuturor acestor acțiuni, fără de care nu am ști cât de eficientă este campania pe care o gestionăm. Fără să diminuăm în vreun fel importanța celorlalte componente, vom trata în următoarele rânduri partea de redactare de conținut optimizat pentru un ranking bun in Google.
Conținut optimizat și evergreen
Conceptul de articol evergreen vine cu numeroase beneficii. Acest tip de articol ajută la atingerea obiectivului datorită traficului pe care îl va atrage pe site chiar și în următoarele luni sau ani de la publicare. În definirea unor teme relevante, este necesară implicarea unui specialist SEO, care va analiza volumele de căutari și nivelul de competitivitate pe un subiect, pe baza cărora va face recomandări către redactor.
În cadrul DWF, ne concentrăm eforturile spre articole de blog care au ca obiectiv consolidarea unei structuri interne de link-uri și construirea unei autorități pe topic. Această acțiune este dublată de construirea de articole în alte publicații (conținut off-site) cu scopul de a obține trafic de calitate și back-links ce contribuie la creșterea a vizibilității SEO. În această direcție, avem la dispoziție o rețea de publicații românești (conține peste 200 de site-uri cu o autoritate bună) în care plasăm articole de native advertising.
Native advertising este un tip de promovare, în care mesajul publicitar este livrat într-o formă similară (naturală) contextului în care apare. Cu alte cuvinte, un articol publicat pe un site va avea aceeași linie editorială specifică platformei respective. În funcție de caracteristicile business-ului și de mesaj putem opta pentru pentru articole informaționale, analize de piață, infografice, ghiduri, prezentări. Într-un ultim pas, măsurăm beneficiul adus în campania SEO pe care o desfășurăm (reach-ul, câți oameni au vizulizat materialul, trafic atras pe site și influența pe care postarea respectivă o are asupra landing page-ului inclus).
În cei 5 ani de experiență, am adunat câteva direcții de bune practici în ceea ce privește redactarea de conținut relevant și valoros pentru cititori. Iată de ce trebuie să ții cont:
- Alege fotografii sau video-uri care să ilustreze subiectul ales
- Structură – articolul trebuie să fie lizibil, împărțit în paragrafe, să beneficieze de subtitluri
- Subiectul ales trebuie tratat exhaustiv astfel încât cititorul să obțină un beneficiu real
- Articolul conține informații noi, interesante, corecte
- Conținutul este unul original, nu copiat din ale surse
- Mesajul este adaptat în funcție de public
- Lungimea articolului nu ar trebui să aibă sub 600 de cuvinte. În funcție de subiect, un articol poate ajunge și la 1200-2000 de cuvinte
Articol publicat în colaborare cu DWF.
Despre DWF
Suntem agenția specializată exclusiv în servicii SEO înființată în anul 2013. Creștem traficul organic non-brand pe site conform obiectivelor de business ale fiecărei companii care apelează la serviciile noastre. Metodologia de lucru pe care o folosim în cadrul DWF, pentru realizarea de strategii SEO, aduce rezultate pe termen lung. De aceea, peste 120 de branduri au încredere în agenția noastră:
OLX Group, F64, Vivre, ePiesa, TUI TravelCenter, FoodPanda, La Fantana, Farmaciile Catena, eMenatwork, AutoHut, Fashion House, Berluni, Dasha, Etopsport, Termene, Vivacredit, Floria, Kafune, Lentiamo, Piastrelle, Nuscocitta, Ideall și mulți alții.